In opdracht

Ben je op zoek naar een bijzonder sieraad? Op verzoek werk ik ook in opdracht. Ik ontwerp en maak dan een exclusief en uniek sieraad voor jou. Uitgangspunt kan een bestaand sieraad zijn, waar bijvoorbeeld een variatie op wordt gemaakt,  maar ook een heel nieuw ontwerp is mogelijk. Vanaf het maken van het ontwerp tot het eindproduct, duurt dat proces ca. 4-6 weken. De stappen zijn ongeveer als volgt:

  • Week 1-2: maken van schetsontwerpen, bespreken, eventueel aanpassen, eindontwerp.
  • Week 3-4: maken van het wasmodel.
  • Week 5: na goedkeuring en 1e aanbetaling gaat het werk naar de gieterij.
  • Week 6: afwerken, goedkeuring, 2e afbetaling en versturen/ ophalen van het sieraad.

Schetsontwerpen met diverse opties, ontvang je per mail. We bespreken ze in het atelier, of per mail en komen zo tot een definitief uitgangspunt. Daarna ga ik met de uitvoering aan de slag. Van alle vervolgstappen wordt je vervolgens op de hoogte gehouden. Woon je in de buurt, dan kun je komen kijken in het atelier. Lukt dan niet dan mail ik foto’s gedurende het proces.

Het is lastig om op voorhand te zeggen wat de kosten zijn. Het is afhankelijk van het gekozen materiaal en/of het gebruik van edelstenen, de grootte van het ontwerp en complexiteit. Het is het makkelijkst om vrijblijvend te mailen met wat je in gedachte hebt, ik kan je dan een idee geven van de kosten.

GOED OM TE WETEN

Ik werk alleen in opdracht als ik mijn eigen vormgeving kan toepassen op het ontwerp. Natuurlijk wel altijd in overleg en zo goed mogelijk tegemoet komend aan jouw wensen.

Omdat ik alleen werk kan ik maar aan een beperkt aantal opdrachten tegelijk werken. Het kan voorkomen dat het niet lukt om binnen jouw tijdwensen met jouw opdracht aan de slag te gaan en dat er even een wachtlijst is. Zorg dat je ruim op tijd informeert naar de mogelijkheden.

Als je mailt met een aanvraag, wees dan zo informatief mogelijk. Geef alvast de ringmaat door, het gewenste materiaal, het gebruik van wel/geen stenen, aan welk formaat je zit te denken, wat ongeveer het idee is wat je erbij hebt, wanneer het sieraad klaar moet zijn etc. Dit kan later bijgesteld worden, maar het is informatie die voor mij nodig is om te begrijpen wat je zoekt en om een globale prijsindicatie te kunnen geven. Ik kan je dan ook makkelijker wat ideeën geven en eventuele alternatieven.

Een uniek sieraad laten maken?