In opdracht

Soms werk ik ook in opdracht. Ik ontwerp en maak dan een exclusief en uniek sieraad voor jou. Uitgangspunt kan een bestaand sieraad zijn, waar bijvoorbeeld een variatie op wordt gemaakt,  maar ook een nieuw ontwerp is mogelijk. Vanaf het maken van het ontwerp tot het eindproduct, duurt dat proces ca. 4-6 weken. Schetsontwerpen bespreken we in het atelier, of per mail en komen zo tot een definitief uitgangspunt.  Daarna ga ik met de uitvoering aan de slag. Ik maak met de hand het ontwerp in was en ik mail je daar foto's van, of je komt langs om te te kijken. Na goedkeuring wordt het wasmodel gegoten in goud, of zilver.

Het is lastig om op voorhand te zeggen wat de kosten zijn. Het is afhankelijk van het gekozen materiaal en/of het gebruik van edelstenen, de grootte van het ontwerp en complexiteit. Het is het makkelijkst om vrijblijvend te mailen met wat je in gedachte hebt, ik kan je dan een idee geven van de kosten.

GOED OM TE WETEN

Ik werk alleen in opdracht als ik mijn eigen vormgeving kan toepassen op het ontwerp en als ik het kan inpassen binnen de planning. Omdat ik alleen werk kan ik maar aan een beperkt aantal opdrachten werken. Het kan voorkomen dat het niet lukt om binnen jouw tijdwensen met jouw opdracht aan de slag te gaan. Informeer ruim op tijd naar de mogelijkheden.

Als je mailt met een aanvraag, wees dan zo informatief mogelijk. Geef alvast de ringmaat door, het gewenste materiaal, het gebruik van wel/geen stenen, aan welk formaat je zit te denken, wat ongeveer het idee is wat je erbij hebt, wanneer het sieraad klaar moet zijn etc. Dit kan later bijgesteld worden, maar het is informatie die voor mij nodig is om te begrijpen wat je zoekt en om een globale prijsindicatie te kunnen geven. Ik kan je dan ook makkelijker wat ideeën geven en eventuele alternatieven. Natuurlijk overleggen we altijd voordat ik aan de slag ga en ook tijdens het proces houd ik je op de hoogte.

OUD GOUD

In mijn atelier werk ik niet met 'oud goud'. Hoewel het prachtig is om oude gouden sieraden te recyclen, heb ik in mijn atelier daarvoor geen mogelijkheden. Ik werk ook op een wat andere manier. Ik maak mijn modellen met de hand in was en ik werk samen met een gieterij in Schoonhoven, die mijn wasmodellen omzet naar edelmetaal. Als er oud goud wordt meegestuurd, kunnen zij geen goede gieting/resultaat garanderen. Ook is er veel meer goud nodig om te gieten, dan het goud wat je bv voor één ring nodig hebt. Er moet b.v. een 'aangietkanaal' aan bevestigd worden, om het te gieten goud te laten doorstromen etc. Dit 'aangietkanaal' levert weer 'restgoud' op, wat ik in mijn atelier niet kan verwerken. Bovendien moet de gieterij, bij gebruik van oud goud, mijn  wasmodel apart gieten (los van ander gietwerk, waarmee het normaal gesproken samen wordt gegoten), waar hoge kosten aan verbonden zitten. Hierdoor levert 'oud goud' je vrijwel geen financieel voordeel op.

Als je oud goud wilt verwerken, kan ik je adviseren om een goudsmid te zoeken, die zelf giet, of b.v. het goud verwerkt tot 'plaat en draad', om daar vervolgens een sieraad van te maken. Dat is een andere methode dan hoe ik werk.

Een uniek sieraad laten maken?