Algemeen

1) ALGEMEEN

Bij het plaatsen van een bestelling bij Twinklebird, gaat u automatisch accoord met de Algemene Voorwaarden.

2) COPYRIGHT

Niets van deze site mag worden gekopieerd, verdubbeld, verspreid, veranderd, overgenomen of op welke manier dan ook, zonder eerst toestemming te vragen bij de eigenaar van deze website.

3) GEBRUIK PERSOONSGEGEVENS

Twinklebird behandelt uw persoonsgegevens strikt vertrouwelijk. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verwerken van uw bestelling. Gegevens worden niet aan derden verstrekt.

4) GEBRUIK SIERADEN

De sieraden van Twinklebird zijn met de grootste zorg ontworpen en gemaakt. De sieraden dienen dan ook met zorg te worden gedragen. Bij handelingen met het risico van ‘blijven haken’, of een handeling waarbij u uzelf, of een ander kunt verwonden, kunt u het beste het sieraad af doen. Twinklebird is niet aansprakelijk voor schade aan het sieraad veroorzaakt door onzorgvuldig dragen, blijven haken en/of geweld. Twinklebird is evenmin aansprakelijk voor fysieke schade, op welke wijze dan ook veroorzaakt door het sieraad.

5) PRIJZEN

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten, douaneheffingen en invoerrechten en/of locale belastingen. Alle bestelde sieraden worden geleverd voor de op de website vermelde prijzen. Fouten in een vermelde prijs, kunnen in hoge uitzondering voorkomen. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u daarover tijdig geïnformeerd en heeft u het recht uw bestelling te heroverwegen. Alle prijzen zijn in Euro’s.

6) BESTELLEN

U kunt eenvoudig bestellen door middel van de bestelknop, die u naast het sieraad van uw keuze aantreft. U doorloopt op een eenvoudige wijze de bestelprocedure door de vereiste informatie in te vullen en verder te klikken. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u per e-mail een bevestiging. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk in behandeling genomen. U krijgt een bericht wanneer het pakje met uw sieraad verstuurd is.

7) BETALEN

U kunt betalen via iDEAL, PayPal, of middels vooruitbetaling per bankoverschrijving. U kunt de door u gewenste betaalmogelijkheid aanvinken in de bestelprocedure. Betalingen buiten Nederland zijn mogelijk middels PayPal en door vooruitbetalen middels bankoverschrijving. Voor elke manier van betalen geldt dat u een bestelbevestiging per e-mail krijgt toegezonden. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling zo snel mogelijk in behandeling genomen.

8) VERZENDEN BINNEN NEDERLAND

Twinklebird besteedt aandacht aan het mooi én zorgvuldig verpakken van het sieraad, evenals het zorgvuldig versturen. Uw sieraad wordt verstuurd in een mooi sieradendoosje met Twinklebird opdruk. Hier omheen komt een stevig kartonnen doosje, dat het geheel goed zal beschermen tijdens het verzenden. Bestellingen tot € 150,- worden met de normale PostNL post verstuurd. Deze pakjes zullen vaak door de brievenbus kunnen. Bestellingen vanaf € 150,- worden met PostNL aangetekend* verzonden, of als volgbaar brievenbuspakje.

* Een aangetekende zending is verzekerd. Aangetekende post wordt persoonlijk overhandigd en de ontvanger moet ervoor tekenen. Bovendien ontvangt u per e-mail een Track &Trace code van PostNL, waarmee u op www.tracktrace.nl op ieder moment kunt achterhalen waar uw pakje zich bevindt.

9) VERZENDKOSTEN BINNEN NEDERLAND

Voor verzenden binnen Nederland geldt een vast tarief van€ 5,- Tot en met een bestelbedrag van € 150,- wordt het pakje standaard verzonden. Boven € 150,- wordt uw bestelling aangetekend, of als volgbaar brievenbuspakje verzonden en krijgt u een tracktrace code om de bestelling te kunnen volgen.

10) VERZENDEN IN EUROPA EN BUITEN EUROPA

Een buitenlandse zending wordt standaard verzonden middels de snelle Priorityservice. Bij bestellingen vanaf € 150,-, worden deze eveneens aangetekend verstuurd. Levering in Europa vindt plaatst binnen twee tot drie werkdagen na verzending. Levering buiten Europa duurt gemiddeld 4 tot 7 werkdagen na verzending. Bij een aangetekend verstuurde bestelling ontvangt je een e-mail met de Track & Trace code van PostNL. Op www.tracktrace.nl kunt u op ieder moment achterhalen waar uw pakje zich bevindt.

11) VERZENDKOSTEN IN EUROPA EN BUITEN EUROPA

Voor landen in Europa geldt een vast tarief van € 9,-  Buiten Europa geldt een verzendtarief van € 12,-. Deze kosten zijn exclusief invoerrechten, douaneheffingen en lokale belastingen. Vanaf een bestelbedrag van €150,- wordt de bestelling aangetekend verzonden.

12) LEVERTIJDEN

Alle sieraden maak ik zelf in eigen atelier. Omdat het handwerk is en omdat de meeste sieraden op bestelling worden gemaakt, is er geen grote voorraad aanwezig. De levertijd kan per item verschillen. Unieke sieraden, die op voorraad zijn,worden na ontvangst van betaling zo spoedig mogelijk verzonden. Voor sieraden die op maat worden gemaakt moet u rekening houden met een levertijd van 1 tot 3 weken. De levertijd gaat in vanaf het moment dat de betaling van uw bestelling is bijgeschreven. Wanneer u het zeker wilt weten, of een speciaal verzoek heeft over de levertijd, neem dan contact met mij op via info@twinklebird.nl

13) ANNULEREN

Als u de bestelling wilt wijzigen of annuleren, dan dient u dit te doen op de dag dat u uw bestelling heeft geplaatst. Doet u dit per e-mail of telefonisch. Het wijzigen of annuleren van uw bestelling is enkel en alleen mogelijk als deze nog niet is verstuurd, óf wanneer deze nog niet in productie is genomen. Het recht op wijzigen, of annuleren vervalt wanneer u de betreffende wijziging/annulering later doorgeeft dan de dag waarop de bestelling is geplaatst. Eventuele extra kosten, die ontstaan bij het wijzigen van een bestelling, of restitutie zijn voor rekening van de klant.

14) RUILEN EN RETOURNEREN

De sieraden worden met veel liefde en zorg, en veelal speciaal op bestelling gemaakt. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de juiste ringmaat door te geven bij de bestelling. Ringen kunnen een maat worden aangepast, maar daar zijn extra kosten aan verbonden. Sieraden die op bestelling zijn gemaakt, kunnen niet geretourneerd, of geruild worden. Hieronder vallen b.v. ringen, die speciaal op maat zijn gemaakt, of unieke sieraden die in opdracht zijn gemaakt. Het is in die gevallen alleen mogelijk om een sieraad te retourneren, als dit fouten en/of mankementen bevat.

In andere gevallen is het wel mogelijk om te ruilen en/of te retourneren. B.v. bij colliers uit de vaste collectie, of unieke (one of a kind) sieraden, die al gemaakt zijn. Een retour dient vooraf te worden aangevraagd via info@twinklebird.nl Vermeld daarbij uw naam, adres, ordernummer, omschrijving van het sieraad, en de reden van retournering. Vermeld eveneens of u uw aankoopbedrag terug wenst te ontvangen, of dat het betreffende sieraad aangepast, of geruild dient te worden. Twinklebird zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en zorgen voor een goede afhandeling.

Bij akkoord van een retourmelding dient u binnen 7 werkdagen het sieraad ongedragen en onbeschadigd te retourneren in de originele verpakking. Alleen dan zal Twinklebird overgaan tot terugbetaling van uw aankoopbedrag. Uw aankoop zal niet vergoed worden als het gedragen is, de originele verpakking ontbreekt, of als het sieraad beschadigd is doordat het niet goed verpakt is voor de retourzending. Om fraude te voorkomen maakt Twinklebird restituties alleen over naar hetzelfde rekeningnummer, als waarvan de betaling ontvangen is. Twinklebird is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte pakketten tijdens de verzending. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening klant. Stuur het pakket aangetekend met bijbehorende factuur naar:

Twinklebird
Everwijnstraat 1
4101 CE, Culemborg
Nederland