Over mij

Twinklebird, what's in a name... Vogels zijn voor mij altijd al bijzonder. Ze bewegen zich tussen twee werelden, tussen hemel en aarde. Ze worden vaak gezien als een boodschapper van het universum. In 2010 gaf ik mijn eenmanszaak intuïtief de naam 'Twinklebird'. De naam blijkt goed te passen. Ik werk met sterren en planeten, zowel in de kunst en sieraden die ik maak, als in de astrologie. Twinklebird vliegt tussen deze twee werelden, maakt het grote universum tastbaar in kleine sieraden en vertaalt kosmische horoscopen naar jouw persoonlijk verhaal.

Ik ontwerp en maak alles met de hand in mijn atelier in Culemborg. Mijn interesse ligt in symboliek, astrologie, mythologie en verhalen. Bij het werk dat ik maak,  gaat het mij vooral om 'betekenis geven'. Om vervolgens het gevoel rondom de dingen tastbaar te maken en bij je te kunnen dragen, als een talisman. Vanaf 2024 voeg ik het geven van astrologische consulten toe aan mijn werkzaamheden. Daarover binnenkort meer.

 Christine


Curriculum vitae

Oprichting Twinklebird

Twinklebird is het 'eenmans-atelier' van Christine Kallen-de Boer (’72) opleiding: kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen richting autonoom, afgestudeerd met beeldend werk. Daarnaast heeft zij de 1e grds docentenopleiding voltooid.

1999-2009: werkzaam als docent in de beeldende vakken, in het voortgezet onderwijs.

2008: geboorte van onze dochter Alex.

2010: oprichting Twinklebird.

2015 - heden

2015 - 2018: Aanvullende cursussen aan de Vakschool voor Goudsmeden te Schoonhoven: handgraveren basis en gevorderden, basis zettingen, chatonzettingen, incrustatie zettingen en gevorderden zettingen.

2020 - 2023: Opleiding Jungiaanse psychologie.

2020 - 2024: Opleiding psychologische astrologie en aanvullende cursussen evolutionaire astrologie.

2023-2024: Verdiepingsjaar Tarot.


JEWELRY WITH A SOUL