Over

Twinklebird is de eenmanszaak, die ik in 2010 heb opgericht. Vogels zijn voor mij altijd al bijzonder. Ze bewegen zich tussen twee werelden, tussen hemel en aarde en worden vaak gezien als een soort boodschapper van het universum. In 2010 gaf ik mijn eenmanszaak intuïtief de naam 'Twinklebird' een mysterieuze vogel, die schittering ziet en schittering brengt: ‘en zo vielen de sterren van de hemel op de aarde...’.
Binnen Twinklebird ben alleen ik werkzaam. Ik ontwerp en maak alles met de hand in mijn atelier in Culemborg. Mijn interesses zijn uiteenlopend, van symboliek, astrologie, oude juwelen en hun betekenis, tot en met het universum, mythes, verhalen en archeologie. Inspiratie komt vaak voort uit een van deze gebieden. Voor mij is een goed sieraad een verlengstuk van jezelf. Het gaat om betekenis geven. Om het gevoel rondom de dingen tastbaar te maken en bij je te kunnen dragen. Een sieraad kan je vertrouwen of kracht geven, als een talisman. Of het kan een belangrijk moment in je leven vertegenwoordigen. Een goed sieraad is een sieraad dat tot je spreekt, dat bij je hoort. Om zo op een bescheiden, doch intrigerende manier te laten zien wie je bent, je persoonlijkheid te onderstrepen.

 Christine


Curriculum vitae

Oprichting Twinklebird

Twinklebird is het 'eenmans-atelier' van Christine Kallen-de Boer (’72) opleiding: kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen richting autonoom, afgestudeerd met beeldend werk. Daarnaast heeft zij de 1e grds docentenopleiding voltooid. 1999-2009: carriere als docent in de beeldende vakken. 2008: geboorte van onze fantastische Alex. 2010: oprichting Twinklebird.

2015 - heden

2015 - 2018: Aanvullende cursussen aan de Vakschool voor Goudsmeden te Schoonhoven: handgraveren basis en gevorderden, basis zettingen, chatonzettingen, incrustatie zettingen en gevorderden zettingen.

2020 - heden: Opleiding Psychologische Astrologie, Asfaloth - Karen Hamaker-Zondag.


JEWELRY WITH A SOUL