Weegschaal / Libra

De Zon reist in één jaar tijd door alle tekens van de dierenriem. Alle tekens worden doorlopen, in een ritme wat bij de seizoenen past. Zoals alles in de natuur elkaar opvolgt en in elkaar overloopt, zo is dat ook het geval bij de opeenvolging van de tekens van de dierenriem. Er is een samenhang met de tekens ervoor en erna. Ze volgen elkaar op in een ritmische golfbeweging en verleggen het perspectief van het voorgaande teken. Ieder teken heeft zijn eigen specialiteit en is even waardevol.

‘Vrouw met weegschaal’, Johannes Vermeer, 1664

Na de fase van Maagd, waarbij de nadruk ligt op praktisch, nuttig bezig zijn, met een oog voor detail, brengt de Weegschaal de balans in. Hoe bepaal je je waarden, wat goed is en wat niet? Wat hoort bij je en wat niet? Maagd kan analyseren, schiften en scheiding aanbrengen en aan Weegschaal de taak om het resultaat te beoordelen en te wegen. Weegschaal is het teken waarbij de ander mee gaat doen. Juist door te relateren aan de ander, krijg je een groter plaatje. Zoals de Maagd kritisch kan zijn, zo weegt Weegschaal die analyse en neemt het perspectief van de ander mee. Die verschillende invalshoeken zijn voor Weegschaal relevant, om zo helder te krijgen waar hij zelf staat. 

Print ‘Weegschaal’, Christine Kallen-de Boer, 2023

Weegschaal is een Luchtteken, mentaal georiënteerd. Communiceren, oog voor – en contact met anderen, met een behoefte om te horen wat de ander in te brengen heeft en dat ook te begrijpen. Het geheime wapen van Weegschaal is diplomatie, vanuit een hart voor verbinding en harmonie. Het gevoel voor schoonheid en het waarderen daarvan, komt daaruit voort. Weegschaal heeft een sensor voor anderen en kan met zijn behoefte aan vriendelijke omgangsvormen en verbindende eigenschappen een waardevolle netwerker zijn. Weegschaal weet dat je samen verder komt dan alleen. Dat de planeet Venus heerst over het teken Weegschaal, plaatst dit in een breder perspectief.

Op persoonlijk vlak zit daar ook de valkuil voor Weegschaal. Met veel Weegschaal energie in je horoscoop, kun je je ook verliezen in wat de ander wil, vindt, denkt. Of verzanden in talloze opties, die allemaal de moeite waard zijn. Keuzes maken kan lastig zijn, Weegschaal begrijpt het een én het ander. In het uiterste geval stagneert de boel. Wat wil Weegschaal dan zélf? Dat is precies waar Ram, als tegenover liggend teken, een spiegel voor Weegschaal kan zijn, waar Weegschaal van kan leren en zichzelf mee kan verfijnen. Door ook voor zichzelf op te komen en op zijn doel af te gaan, voorkomt Weegschaal dat hij blijft wikken en wegen, of besluiteloos wordt. Ram kan een balans geven tussen het ‘ik en jij/wij’, tussen beslissen en afwegen, het doen en denken. 

Zodiac circle with planets, 100-1100, National Library of Wales

De Zon in je horoscoop is een belangrijke factor. Het is je kern, je levenskracht waar vanuit je stappen zet. Het is de manier waarop je je oriënteert, hoe je kijkt. Als een soort voorwaarden waaraan voldaan moet worden en die je nodig hebt. Het is de manier waarop je graag in het leven staat en vanuit welke kracht je je levensreis maakt. Hóe je daar precies vorm aan geeft, of hoe het innerlijk uitwerkt is afhankelijk van je hele hororscoop, want er is veel meer wat meespeelt. In een persoonlijk gesprek over jouw geboortehoroscoop kunnen we veel meer in kaart brengen. Neem gerust contact op als je daar behoefte aan hebt en/of meer wilt weten.

Ik breng iedere maand een bijzondere print uit van het teken waar de Zon die maand doorheen reist. Ik start mijn reis in het teken Maagd. Elke maand werk ik aan het opvolgende teken en voeg ik de nieuwe print toe aan de shop, totdat deze serie ‘de tekens van de dierenriem’ compleet is. De FineArt prints zijn geprint op het prachtigste papier, wat fluweelzacht oogt. Door de hoge kwaliteit, op zuurvrij papier van museumkwaliteit, blijft je print je leven lang mooi. De prints zijn online te bestellen, in een gelimiteerde oplage van 25 stuks per formaat. Op de achterkant met potlood gesigneerd en genummerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *