Maagd / Virgo

De Zon reist in één jaar tijd door alle tekens van de dierenriem. Alle tekens worden doorlopen, in een ritme wat bij de seizoenen past. Zoals alles in de natuur elkaar opvolgt en in elkaar overloopt, zo is dat ook het geval bij de opeenvolging van de tekens van de dierenriem. Er is een samenhang met de tekens ervoor en erna. Ze volgen elkaar op in een ritmische golfbeweging en verleggen het perspectief van het voorgaande teken. Ieder teken heeft zijn eigen specialiteit en is even waardevol.

Virgo-symbol, image Fernando Gallego.

Na de Leeuw periode in Augustus, reist de Zon verder door Maagd in September. Leeuw heeft, even kortgezegd, de behoefte om gezien te worden, om te stralen. Dat past ook bij de periode in het seizoen. In het Leeuw seizoen is het volop zomer, waarin de natuur in volle kracht en glorie te bewonderen is. Waar de Leeuw de behoefte heeft zichzelf te laten zien en ook zijn warmte te delen, is Maagd vaak liever de kracht op de achtergrond. Het is tijd om de boel te analyseren en zowel jezelf, als je omgeving onder de loep te nemen. September is traditioneel het ‘oogstseizoen’. Graan werd en wordt geoogst en er is werk aan de winkel. Heel anders dan de volle, warme pracht en praal van het Leeuw seizoen, wat meer in het teken staat van ‘spel en plezier’. Het is Maagd die ziet dat de slingers moeten worden opgeruimd na het feestje van Leeuw en dat de zaal aan kant moet worden geharkt om de oogst te kunnen opslaan. De Maagd is graag goed voorbereid op de tijd die gaat komen.

Print Virgo/ Maagd door Twinklebird/ Christine Kallen-de Boer 2023

Het geheime wapen van het teken Maagd is een bijzonder scherp oog voor detail. Maagd is een Aardeteken en kan heel concreet waarnemen. En kan bijvoorbeeld zien of iets van kwaliteit is, of dat er dingen missen of onduidelijk zijn. Een Maagd ziet daardoor ook scherp waar iets verbeterd kan worden en kan sterk de behoefte voelen om te verbeteren. En Maagd lijkt een sensor te hebben, die automatisch lijkt te detecteren waar hulp nodig is, of waar iets gedaan moet worden. Helpen, je inzetten voor een ander, problemen fixen of verbeteringen aanbrengen, doet Maagd het liefst op een praktische manier; concreet, helder en overzichtelijk en gericht op tastbare resultaten. De Maagd kan het kaf van het koren scheiden. Iets wat in vroeger tijden, bij het met de hand oogsten, ook heel nuttig was. Secuur en selectief kunnen zijn; om het gewas te kunnen behouden, of daarmee te zorgen dat de oogst niet bederft, kon van levensbelang zijn.

Met veel Maagd energie in je horoscoop, kun je je ook verliezen in de details. De hulpvaardigheid die de Maagd kenmerkt, kan omslaan in het uit handen nemen van dingen, of de behoefte om zaken van/voor anderen te fixen. Een Maagd merkt dergelijk zaken gewoon snel op, zonder dat hij daar over nadenkt en daarachter zit eerder de behoefte om iets te krijgen ‘wat werkt’, dan dat het puur om ‘perfectionisme’ gaat. Voor werk waarbij het aankomt op de details, heeft Maagd echter een superkracht in huis. Ook nijverheid, nuttig bezig zijn, bepaalde vaardigheden tot in perfectie beheersen, en de behoefte om daarbij anderen te helpen kan aan het pakketje van Maagd worden toegevoegd.

Medieval zodiac wheel painting

Bij elk teken van de dierenriem gaat het ook om de balans die kan worden aangebracht. Tegenover Maagd, in de dierenriem, ligt het teken Vissen. Het teken Vissen kan daarmee functioneren als een ‘spiegel’, waar de Maagd van kan leren en zichzelf mee kan verfijnen. Maagd kan van Vissen leren om de details ook los te kunnen laten en oog te krijgen voor het grote geheel. Ook het ervaren dat je deel uitmaakt van een groter geheel kan de Maagd uit zijn ‘focus’ tillen. Opgaan in film, muziek, natuur, het ogenschijnlijke ‘niets doen’, maar wat innerlijk veel te bieden heeft. Het geeft een verbinding tussen het hoofd en het hart, focus en ruimte, werk en rust, doelgerichtheid en contemplatie.

De Zon in je horoscoop is een belangrijke factor. Het is je kern, je levenskracht waar vanuit je stappen zet. Het is de manier waarop je je oriënteert, hoe je kijkt. Als een soort voorwaarden waaraan voldaan moet worden en die je nodig hebt. Het is de manier waarop je graag in het leven staat en vanuit welke kracht je je levensreis maakt. Hóe je daar precies vorm aan geeft, of hoe het innerlijk uitwerkt is afhankelijk van je hele hororscoop, want er is veel meer wat meespeelt. In een persoonlijk gesprek over jouw geboortehoroscoop kunnen we veel meer in kaart brengen. Neem gerust contact op als je daar behoefte aan hebt en/of meer wilt weten.

Ik breng iedere maand een bijzondere print uit van het teken waar de Zon die maand doorheen reist. Ik start mijn reis in het teken Maagd. Elke maand werk ik aan het opvolgende teken en voeg ik de nieuwe print toe aan de shop, totdat deze serie ‘de tekens van de dierenriem’ compleet is. De FineArt prints zijn geprint op het prachtigste papier, wat fluweelzacht oogt. Door de hoge kwaliteit, op zuurvrij papier van museumkwaliteit, blijft je print je leven lang mooi. De prints zijn online te bestellen, in een gelimiteerde oplage van 25 stuks per formaat. Op de achterkant met potlood gesigneerd en genummerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *